Combinatie industriebouw en klassiek metselwerk

Oppervlakte: 1.200 m²

Categorie: Bedrijfsgebouwen

Locatie: Kortrijk

 

Een opvallende combinatie van een opslagloods in betonbouw en een kantoorgebouw met metselwerk. Het nieuwe bedrijfsgebouw van Oxfloor, specialist in industriële vloeren, is een verfrissende verschijning. De bouw werd door Spanbo in twee fasen gerealiseerd.

Flexibele planning

Met in totaal 1.200 vierkante meter is het nieuwe bedrijfsgebouw van Oxfloor zeker niet het grootste project van Spanbo. Maar het toont wel de flexibiliteit waarmee bedrijfsgebouwen ontstaan. Om de werking van het bedrijf maximaal te ondersteunen, werd eerst de opslagloods volledig opgeleverd en in gebruik genomen. In een tweede fase verrees het bijhorende kantoorgebouw. En dat terwijl op dezelfde site de oude gebouwen van het vloerbedrijf volledig operationeel bleven.

Traditie in industriebouw

Architecturaal is het kantoor opgebouwd uit een stalen constructie, opgevuld met traditioneel metselwerk met gelijmde bakstenen. Ruime glaspartijen zorgen voor een heldere en natuurlijke lichtinval en een aangename werkomgeving. De overspanningen worden gecreëerd door houten spanten.

Vlotte toegang

De opslagruimte is afgewerkt met gladde betonpanelen. Voor een vlotte toegang tot het magazijn werden vier grote poorten geïntegreerd. Pas als het nieuwe bedrijfsgebouw volledig opgeleverd werd, verdwenen de oude gebouwen op dezelfde site.

We hebben nog plaats voor uw project!