Overdekte opslagloods

Oppervlakte: 21.000 m²

Categorie: Magazijnen

Locatie: Gent

 

Opgedeeld in 4 beuken is de omvang van de opslagloods bepaald indrukwekkend. Met een breedte van 120 meter en lengte van 180 meter zorgen uit de kluiten gewassen spanten van 30 meter voor zo groot mogelijke overbruggingen.

Essentiële planning en timing

Het gebouw werd geconstrueerd in 2014 als onderdeel van de nieuwe Gentse havenbuurt Kluizendok. Timing was essentieel. Nog tijdens het bouwen waren de eerste voorraden zout al onderweg. De tijdsdruk was dan ook hoog, maar werd zonder problemen weerstaan dankzij een goed voorbereide planning. De oplevering gebeurde mooi op tijd voor het arriveren van de eerste bulkschepen.

Geen kans op corrosie

Het gebouw zelf is een combinatie van betonnen draagkolommen met een houten dakstructuur. Het gebinte in hout is beter bestand – in vergelijking met andere bouwmaterialen – tegen de agressieve werking van het aanwezige zout. Er is geen kans op corrosie of andere aantasting die een invloed heeft op de sterkte van de structuur.

 

Golfplaten in pvc vormen de dakbedekking. Keermuren in het gebouw zelf zorgen voor de nodige afscheiding tussen de verschillende voorraden.

We hebben nog plaats voor uw project!