Bedrijfsgebouw met staalstructuur

Oppervlakte: 1.224 m²

Categorie: Bedrijfsgebouwen

Locatie: Diksmuide

 

Een nieuwe productieloods die lasten weerstaat tot 32 ton. Volledig gebouwd op excentrische paalfunderingen is de nieuwe loods van machinebouwer Vandezande een technisch hoogstandje. Het Diksmuidse bedrijf bouwt onderdelen voor waterzuivering.

Vakwerk voor rolbruggen

Vandezande mag voor het grote publiek dan wel geen grote naam zijn, hun machineonderdelen zijn dat wel. Met installaties die tot 32 ton wegen moet de productieruimte aangepast zijn aan het tillen van die zware gewichten. Net daarom werkte Spanbo met een staalstructuur in vakwerkkolommen. De stevige basis is het perfecte steunpunt voor indrukwekkende rolbruggen.

Excentrische fundering

Door de uitzonderlijke lasten die de rolbruggen met zich mee brengen, was een extreem precieze montage van het allergrootste belang. De stalen structuur staat perfect waterpas om de goede werking van de rolbrug te verzekeren.

 

De nieuwe loods is een uitbreiding op de bestaande site van Vandezande. Aangebouwd tegen een bestaande loods drong een excentrische fundering zich op. Om de Diksmuidse poldergrond voldoende te verstevigen rust de volledige hal van ruim 1.200 vierkante meter op paalfunderingen.

Voordelig en robuust

Als gevelbekleding koos Vandezande voor stalen panelen volgens het binnendoos-isolatie-buitendoos-principe. Een voordelige en robuuste keuze die mooi aansluit bij de reeds bestaande gebouwen op de site. Een poortopening van 7 op 6 meter zorgt voor een ruime toegang. Een betonplint van 2,1 meter hoog vervolledigt het buitenaanzicht.

We hebben nog plaats voor uw project!