Spanbo voldoet aan hoge verwachtingen van Dovy

Oppervlakte:

Categorie: Bedrijfsgebouwen

Locatie: Roeselare

 

Dovy en Spanbo hebben een voorgeschiedenis. Beide bedrijven zijn al een aantal jaren partners en hebben meerdere projecten samen tot een goed einde gebracht. Voor deze case moest Spanbo een uitbreiding voorzien tussen twee bestaande gebouwen in.

Dovy kiest altijd voor kwaliteit

Dovy Keukens draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Het is dus logisch dat de opdrachtgever ook de hoogste kwaliteit verwacht van de mensen of ondernemingen waarmee het in zee gaat. Voor de bouw van het nieuwe bedrijfsgebouw in Roeselare, bij het hoofdkantoor, deed de keukenbouwer een beroep op Spanbo. Spanbo heeft een voorgeschiedenis met deze site en kent het dossier. Die kennis zorgde ervoor dat de studie en de werken vlot konden verlopen.

 

“Donald Muylle weet perfect wat hij wil:
een hoge afwerkingsgraad, met zo weinig mogelijk tijdverlies.”

Volledig ruwbouwproject: van start tot finish

Naast de hoofdzetel in Roeselare wilde Donald Muylle een extra productie-unit tussen twee bestaande gebouwen in. De nieuwe productiehal is opgetrokken uit cellenbeton, sandwichpanelen, steeldeck voor het dak en houten spanten uit BLC (gelamelleerde balken) voor de dakstructuur. Om de uniformiteit en herkenbaarheid van het gebouw extra in de verf te zetten, werd ervoor gekozen om de balken wit te schilderen. Voor de zichtbare profielen aan de buitenkant werd Dovy-geel gebruikt. Spanbo is een industrie- en utiliteitsbouwer die volledige projecten voltooit.

Hout en cellenbeton voor HQ Dovy Keukens

Met het gebruik van cellenbeton en kwarts voor de gevel, streefde Dovy naar een combinatie van esthetiek en uniformiteit. Uiteraard speelden ook de intrinsieke kwaliteiten van de verschillende materialen mee. Cellenbeton is bijvoorbeeld zeer licht, heeft goede isolerende eigenschappen, is gebruiksvriendelijk en heeft een grote brandweerstand. Die laatstgenoemde karakteristiek deelt cellenbeton trouwens met het hout dat in dit project werd toegepast.

Toekomstgericht ontwerpen en uitvoeren

Bij het ontwerp en de realisatie van de twee bestaande gebouwen werd destijds rekening gehouden met een uitbreiding. Dat betekent dat alles al voorzien was voor een naadloze aansluiting met een nieuw gebouw of hal. De aansluiting op de bestaande betonkolommen was voorzien en ook de spanten konden meteen gemonteerd worden. Toekomstgericht denken en werken: dat is de modus operandi van Spanbo. Bij elk nieuwbouwproject houden ze rekening met een eventuele uitbreiding.

 

Vraagt jouw nieuw project om de expertise van een ervaren industriebouwer?

We hebben nog plaats voor uw project!