Ecologisch bouwbedrijf pakt uit met hout, veel hout

Oppervlakte:

Categorie: Bedrijfsgebouwen

Locatie: Doornik

 

Ecobati is een leverancier van bio-ecologische, duurzame en natuurlijke bouwmaterialen. Als specialist op het gebied van thermische isolatie, geluidsisolatie en ecologische interieurinrichting kan je niet zomaar de groene gedachte prediken, als je die gedachte als onderneming ook daadwerkelijk niet uitstraalt. Dat is een van de redenen waarom Ecobati Doornik koos voor hout, heel veel hout.

Duurzaam en ecologisch bouwen doe je met hout

Hout als functionele oplossing, maar vooral ook als statement. Als je voor het gebouw staat, dan kan je niet om de ronde, houten kolommen die het gebouw omringen heen. Ook voor de dakstructuur opteerde de architect voor het gebruik van houten spanten. Het gaat over een weldoordacht, gedurfd ontwerp dat uiteindelijk resulteert in een zeer mooi gebouw. De structuur, het dak, maar ook het glas dat uitkijkt op de toonzaal: het zijn zaken die meteen opvallen als je de parking van Ecobati oprijdt.

Grillige vormen en natuurlijke look

De look en esthetiek van het gebouw stonden centraal. Het streven naar die natuurlijke flow zie je meteen terug in het ontwerp. Eerst en vooral zijn er de houten kolommen rondom het gebouw die al meteen aangeven dat het gebruik van natuurlijke materialen voor Ecobati een absolute must is. Verder zijn ook de grillige vorm in de luifel en het gebruik van glas echte eyecatchers.

Afspraken met onderaannemers

In dit project stonden goede afspraken centraal. Iedere betrokken partij moest perfect weten wat er, waar en wanneer op de planning stond. Bij enige onduidelijkheid bestond het gevaar dat verschillende partijen in elkaars weg zouden gaan lopen. Een duidelijke communicatie en een goede verstandhouding waren essentieel.

We hebben nog plaats voor uw project!