Houthandel kiest voor spanten in het hout waarin ze zelf specialist zijn

Oppervlakte:

Categorie: Magazijnen

Locatie: Lokeren

 

Houthandel De Groote in Lokeren koos resoluut voor houten spanten voor de dakstructuur van zijn nieuwe gebouw. Als specialist in Siberische Lariks lag de keuze, om deze houtsoort in de nieuwbouw te verwerken, voor de hand.

Hout De Groote

De houthandel in Lokeren bestaat bijna 130 jaar en was toe aan een nieuwe opslagruimte voor een deel van zijn houtproducten. Voor de nieuwe hal/loods, die aangebouwd moest worden aan de bestaande open opslagplaats, maakte de opdrachtgever een aantal opvallende keuzes. Spanbo vertaalde de wensen op papier in de effectieve uitwerking en realisatie van het gebouw.

Gevel uit silex betonpanelen gecombineerd met hout

Een houthandel die geen hout gebruikt in zijn nieuwbouwproject: het zou niet heel erg logisch zijn. Toch? Alles uit handen geven en zelf niet aan de slag gaan met hout ... Hoe moeilijk is dat voor een bedrijf dat al 130 jaar hout als ‘core business’ heeft? Zeer moeilijk blijkbaar, want een deel van de gevelafwerking nam De Groote voor eigen rekening. Het bloed kruipt uiteindelijk toch altijd waar het niet gaan kan. Het bovenste deel van de gevels bekleedde De Groote met hout, de onderzijde is beton. Daar waar de ingangspoort zich bevindt, koos men voor zwarte silex betonpanelen.

Liggers, lichtstraten en kleur spelen perfect op elkaar in

De lichtstraten in de nok van het dak, in combinatie met de donkere spanten en de witte, geïsoleerde sandwichpanelen ogen mooi, vullen elkaar perfect aan, maar zijn vooral ook functioneel. Het geheel is een echte eyecatcher! Meerwandige, heldere polycarbonaatplaten op de juiste plaats zorgen voor voldoende natuurlijke lichtinval.

Geen marge of ruimte over

Het nieuwe gebouw moest perfect aansluiten op de bestaande, open hangar. Wanneer er sprake is van een aanbouw, dan dient er een deftige voorstudie te gebeuren. De volledige voorgeschiedenis moet gekend zijn. Welke zijn de variabelen? Voldoen de huidige funderingen? Het zijn zaken die de hoofdaannemer moet weten. Zonder deze informatie bestaat het gevaar dat er zaken over het hoofd worden gezien.

 

Beton en hout laten samenwerken in jouw project?

We hebben nog plaats voor uw project!