Loods met keerwanden

Oppervlakte: 1.800 m²

Categorie: Magazijnen

Locatie: Roeselare

 

Een loods om afval op te slaan en te verwerken. Het opzet lijkt simpel en voor de hand liggend, maar de uitvoering vraagt om meer techniciteit dan je zou denken. Voor afvalintercommunale Mirom creëerde Spanbo een uitgestrekt magazijn met de nodige vrije ruimte en versterkte wanden.

Veiligheid eerst

De nieuwe afvalopslagplaats van Mirom is overdekt en volledig afgesloten. De loods is 60 op 30 meter groot en bestaat binnenin uit een open oppervlakte om het laden en lossen van afval zo veilig en eenvoudig mogelijk te maken. Houten spanten maken de overspanning van het gebouw mogelijk en dat is geen toeval. In functie van het explosiegevaar, brandveiligheid en de agressieve dampen en stoffen is hout hier de beste keuze.

Keerwand als dragende structuur

Om binnen een zo groot mogelijke open ruimte te creëren zijn de dragende betonkolommen geïntegreerd in de keerwanden. De keerwanden zijn 6 meter hoog en werden ter plaatse gestort. De verstevigde keerwand is meteen onderdeel van de dragende constructie, maakt het mogelijk om afval eenvoudig op te scheppen en zorgt voor een open, gladde ondergrond om makkelijk te werken.

Creatief met gevelbekleding

De binnenkant van de loods is met andere woorden verfijnder dan je zou denken. Ook voor de gevelbekleding werd op vraag van de architect creatief gewerkt met staalplaten in verschillende kleuren die elkaar overlappen. In het dak bevinden zich meerdere lichtstraten.

We hebben nog plaats voor uw project!