Santelé kiest voor specialist in tabakssector

Oppervlakte: 2000

Categorie: Magazijnen

Locatie: Ieper

 

Spanbo voert vaak werken uit in de tabaksindustrie. Met Santelé in Ieper doet Spanbo er nog maar eens een referentie bij. De industriebouwer weet perfect wat de eisen zijn van klanten uit de tabaksindustrie en welke de uitdagingen. Daarom begint Spanbo dergelijke opdrachten steevast met een voorsprong.

Extra opslagcapaciteit voor tabaksproducten

De opdracht van de klant was om een opslagplaats te construeren voor de opslag van tabaksproducten. Een bijkomende vraag was om deze te koppelen aan de bestaande gebouwen. Dergelijk verzoek is niet uitzonderlijk te noemen. Soortgelijke vraag duikt wel vaker op, zeker in deze en in de houtindustrie. Maar aanbouwen betekent ook dat er aandacht moet besteed worden aan de doorgang tussen de verschillende gebouwen. Om makkelijk van oud naar nieuw te kunnen gaan, werden openingen voorzien in beide constructies.

Een aanbouw vereist analyse van bestaande fundering en riolering

Een aanbouw zetten, doe je niet zomaar. Als een gebouw naadloos moet aansluiten op een bestaande constructie, dan is het van cruciaal belang dat gekeken wordt hoe de fundering is opgebouwd en hoe het zit met de riolering. Als dit onderzocht en goedgekeurd is, dan pas kan je aan de montage beginnen. Bij dit specifiek project detecteerde Spanbo geen problemen en kon de West-Vlaamse industriebouwer meteen van start met de werken.

Aanbouw met oog voor het visuele aspect

Betonkolommen, betonpanelen, houten liggers, steeldeck voor het dak en een zwarte silexafwerking voor de voorgevel. De lange, rechthoekige loods moest zowel technisch als visueel perfect aansluiten op de bestaande gebouwen. Omdat deze zijn afgewerkt met zwarte silex, ook wel uitgewassen beton genoemd, en de zijgevels in gladde beton zijn uitgevoerd was de keuze voor de nieuwe constructie vanzelfsprekend. Voor iets anders kiezen dan silex en gladde betonpanelen was geen optie. Als je nu naar de gebouwen kijkt, dan is het moeilijk om het onderscheid te maken tussen oud en nieuw.

Als je wil weten waartoe Spanbo in staat is en waar hun expertises liggen, dan is dit een klassiek voorbeeld van een Spanbo-project.