Spanbo bouwt een opslagplaats voor tropisch hardhout

Oppervlakte: 4200

Categorie: Magazijnen

Locatie: Gent

 

De houtverwerkende sector, de tabaksindustrie en havengebieden: het zijn slechts enkele van de domeinen waarin Spanbo actief is. Eén van de constanten zijn terugkerende opdrachten voor bedrijven die actief zijn in de import, het verwerken en bewerken van hout. Decolvenaere uit Gent combineert twee van bovenstaande: een houtimporteur, gelegen in Gents havengebied. Spanbo werd ingeschakeld voor de bouw van een opslagplaats voor de stockage van tropische houtsoorten.

Niet de eerste keer

Het is niet Spanbo’s eerste keer, zoveel is duidelijk. Maar het gaat niet enkel over de sector, ook de klant is bekend met het werk van de West-Vlaamse industriebouwer. Decolvenaere is gespecialiseerd in exotisch hardhout en gaf de opdracht om een opslagplaats te bouwen.

Vereisten in de houtsector

Om de stockage van dergelijk hout in optimale omstandigheden te kunnen laten verlopen, zijn er uiteraard een aantal vereisten. Zo moet er voldoende en goede ventilatie worden voorzien, dient het gebouw water- en regendicht te zijn, maar toch open genoeg om voldoende luchtcirculatie te verzekeren.

Een combinatie van staalbouw en hout

Het gebouw is opgetrokken uit stalen kolommen, betonplinten en houten liggers. De wanden werden uitgevoerd in een combinatie van stalen gevelplaten en op maat gemaakte houten roosters. Deze roosters werden door Spanbo ontworpen, geprefabriceerd en gemonteerd. Het gaat eigenlijk om een soort zonwering met schuine lamellen, maar dan volledig in hout gemaakt. Het oogt mooi, trekt de aandacht, maar is vooral ook heel erg functioneel.

Vernieuwen bekleding en uitbreiden gebouwen

Het order bestond uit een uitbreiding van de bestaande loodsen. Op vraag van de klant werd ook de bestaande en beschadigde gevelbeplating van de oude loodsen volledig vernieuwd. Twee aparte dossiers, die gelijktijdig werden uitgevoerd.

Actief in de houtindustrie en op zoek naar een ingenieuze oplossing voor de opslag van je producten?