Niet zomaar een multifunctioneel gebouw

Oppervlakte: 1000

Categorie: Retail

Locatie: Sint-Martens-Latem

 

In de Xavier de Cocklaan in Sint-Martens-Latem kreeg Spanbo de opdracht van projectontwikkelaar Imroder om een gebouw op te trekken met meerdere functionaliteiten, waarin zowel kantoren als een winkelruimte gehuisvest konden worden.

Geen standaardproject

Het gebouw wordt verhuurd door Imroder en huisvestte al verschillende mensen en activiteiten. De manier waarop het gebouw is ontworpen, maakt dat hier zowel een handelszaak in actief kan zijn alsook een boekhoudkantoor. De bouwheer koos voor een ontwerp waarbij verschillende bouwmaterialen in elkaar vloeien: hout, beton, metselwerk en aluminium. De verschillende materialen maken het geheel trendy en tijdloos, maar zorgen er uiteraard voor dat meerdere onderaannemers bij dit project betrokken waren. Hoe meer partijen, hoe belangrijker timing en organisatie. Alles gestroomlijnd krijgen was een uitdaging, maar niet meer dan dat. Spanbo heeft ervaring met dergelijke projecten en kan elke uitdaging aan dankzij zijn uitgebreide expertise!

Gevelbekleding met houten latjes

De architect wilde in de gevelbekleding een bepaalde structuur aanbrengen en koos daarom voor houten latjes met verschillende diktes. Hij wilde vooral een speciaal en uniek visueel effect creëren. Als je voor het gebouw staat, zie je hoe tal van materialen met elkaar interageren. Er is de houten structuur, grote glaspartijen, beton … En geen enkel materiaal valt uit de toon. De structuur en de afwerking zijn zeer gedetailleerd. Je ziet met andere woorden het streven naar perfectie.

Op zoek naar een gebouw dat de hoofden doet draaien en waarover mensen spreken?