Ecologisch bedrijfsgebouw voor tuinaannemer

Oppervlakte: 905 m²

Categorie: Bedrijfsgebouwen

Locatie: Brugge

 

Duurzaamheid staat centraal in het nieuwe bedrijfsgebouw van tuinaannemer Watelle uit Brugge. Spanbo kon zich dan ook uitleven. Van ontwerp tot studie. Van uitvoering tot montage. De eigen studiediensten en montageteams van Spanbo namen het volledige project voor hun rekening.

Geprefabriceerde CLT-panelen

Het ontwerp van het kantoorgebouw en magazijn ontstond na een voorstudie van Spanbo zelf. Het is een uniek voorbeeld van hoe een basisontwerp de blauwdruk vormt om met de klant mee te denken. Daarbij werd al van bij de start rekening gehouden met een snelle constructie. In amper 2 maanden tijd werd het volledige gebouw casco opgeleverd. Met dank aan de vooruitstrevende manier van bouwen: op maat ontworpen CLT-panelen, Cross Laminated Timber, werden geprefabriceerd in Spanbo en ter plaatse gemonteerd.

Natuurlijke luifel met groendak

Het kantoorgedeelte is een houtconstructie waarbij de CLT-panelen zowel dienstdoen als steunmuren en als afgewerkt geheel. Alle voorzieningen voor de technieken – van stopcontact tot schakelaar en sanitaire leidingen – werden op maat voorbereid bij de prefabricatie.

 

Het dak van het kantoor is aan de ene zijde afgewerkt met een extensief groendak. Aan de andere kant is er extra opslagruimte. Een houten overkraging creëert een natuurlijke luifel. Het dak van het kantoorgedeelte is bereikbaar via een vaste trap die op maat en in de fabriek gemaakt werd met CLT. De kantoren omhelzen zowel bureauruimte, vergaderzalen, sanitair als keuken.

Houten schuifpoort op maat

Het kantoorgebouw loopt naadloos over in een loods. Die is 6,3 meter hoog en meet 30 op 26 meter. Stalen kolommen zorgen voor de stevigheid, houten spanten voor de overspanningen. Een lichtstraat over de volledige lengte brengt natuurlijk licht binnen.

 

De loods is toegankelijk via een ruime, door Spanbo op maat gemaakte houten schuifpoort van 8 meter breed. De houten gevelbekleding van de nieuwe bedrijfssite maakt het visuele plaatje compleet.

Snel en duurzaam

Door de droogbouw met de houten prefab-techniek was een uitzonderlijk snelle oplevering mogelijk. Bovendien gebeurde alles in een duurzame visie. Het ecologische aspect die de tuinaannemer in zijn eigen werk hanteert, straalt hij voortaan ook uit in het eigen bedrijfsgebouw.

We hebben nog plaats voor uw project!