Uitbreiding kantoorgebouw Dovy

Oppervlakte: 1.080 m²

Categorie: Kantoorgebouwen

Locatie: Roeselare

 

Dovy hoeven we je niet voor te stellen. De keukenbouwer is zowel voor de bouw van hun winkelruimtes als productiehallen vaste klant bij Spanbo. Voor dit project werd het bestaande hoofdkwartier uitgebreid. De kantoren kregen een extra verdieping, terwijl alle Dovy-medewerkers een etage lager aan het werk bleven.

Lichtgewicht

Een extra verdieping plaatsen op een bestaand kantoorgebouw. Dat vraagt om precisiewerk. Voor het Roeselaarse hoofdkantoor van keukenbouwer Dovy plaatste Spanbo een lichte constructie in hout, afgewerkt met een glazen gevel en volwaardig dak. De nieuwe verdieping meet 18 op 60 meter.

As build-opmeting

Voor een precieze montage op de bestaande draagstructuren werd het volledige gebouw as build opgemeten. Over de volledige oppervlakte. De correcte opmeting – tot op de millimeter – is de enige manier om de vlekkeloze montage te garanderen en om de uitbreiding structureel perfect te ondersteunen. Nieuwe stalen kolommen en gelamineerde houten balken gaan dwars door de bestaande dakbedekking.

Non-stop

De nieuwe kantooretage is sowieso opvallend. Nog opvallender is de continuïteit van de bedrijfswerking. De hinder werd tot een absoluut minimum beperkt. Tijdens de werken aan de nieuwe verdieping konden de werknemers gewoon blijven werken in de bestaande verdiepingen.

We hebben nog plaats voor uw project!