Renovatie van Giks-winkelpand

Oppervlakte: 1.400 m²

Categorie: Retail

Locatie: Sint-Denijs-Westrem

 

Hoe grondig kan de renovatie van een winkelpand zijn? Voor het nieuwe filiaal van modeketen Giks werden van een bestaand gebouw enkel de betonnen vloerplaat en de stalen basisstructuur behouden. De rest van het winkelpand? Dat werd onherkenbaar gerenoveerd op industriële schaal.

Complete renovatie van een winkelpand

Van een anonieme baanwinkel van een diepvriesketen tot een uitnodigende modezaak. Dat is de transformatie waar Spanbo voor zorgde in Sint-Denijs-Westrem. Het gebouw werd volledig gestript en gerenoveerd om daarna op de exact dezelfde plaats een nieuw winkelpand te openen.

Structuur in CLT

Het nieuwe pand maakt gebruik van CLT-panelen, Cross Laminated Timber. De massieve, houten panelen bleken de ideale oplossing om snel en structureel het gebouw van een nieuwe gedaante te voorzien en vervangen eventuele betonpanelen.

Gevel in padoek

De opmerkelijke architectuur van het winkelpand wordt geaccentueerd door een volledige houten gevelbekleding in robuust en weersbestendig padoek-hout. De ingang springt in het oog door een subtiele verandering in reliëf en een dak in verschillende niveaus. Een grote glaspartij zet de mode letterlijk in de vitrine.

We hebben nog plaats voor uw project!