Magazijn met gecontroleerd klimaat

Oppervlakte: 12.500 m² + 20.000 m²

Categorie: Magazijnen

Locatie: Beselare

 

Stubbe Tobacco Trading is klaar voor de toekomst dankzij een compleet nieuwe site met bijhorende magazijnen. In twee fasen zorgde Spanbo voor een ruime uitbreiding. Fase één omvat 20.000 vierkante meter bedrijfsgebouwen: een combinatie van kantoren (900 vierkante meter) en opslagruimtes. In fase twee zijn een duo van geschakelde loodsen goed voor 10.000 vierkante meter.

Veilige en betaalbare open ruimte

De rechthoekige volumes met de nodige laad- en loskades hebben een rationaal raster en staan volledig in het teken van een kostenefficiënte opbouw van de draagstructuren. Het maximaal vermijden van kolommen – om het laden en lossen in de magazijnen zo eenvoudig mogelijk te maken – zorgde voor overspanningen van 42 meter in gelamelleerde houten balken. Die rusten op betonnen kolommen.

Energie- en klimaatbewust bouwen

Om de goederen in een goed klimaat op te slaan werden zowel de vloer, het dak als alle wanden geïsoleerd. De naadloze betonvloer is 23 centimeter dik en met staalvezel versterkt. Het dak werd bovendien gedicht met witte bedekking om de stralen van de zon maximaal te weerkaatsen en opwarming van het gebouw tegen te gaan.

Infiltratiebekken van 500.000 liter

Verspringende gevellijnen zorgen voor variatie in de architectuur. Ook de metalen profielen aan de dakranden zijn een puur esthetische keuze om de gebouwen in het landschap te integreren. De betonwanden bestaan uit 7.100 vierkante meter geïsoleerde betonpanelen. Spanbo stond als hoofdaannemer ook in voor de aanleg van het bijhorende infiltratiebekken. De bufferzone kan tot 500.000 liter water opnemen.

We hebben nog plaats voor uw project!