Aluminium schrijnwerkbedrijf volledig in staalstructuur

Oppervlakte:

Categorie: Magazijnen

Locatie: Harelbeke

 

Allaert Aluminium uit Harelbeke koos voor de constructie van een nieuw aanbouwproject voor de expertise van Spanbo. De opslagruimte moest perfect aansluiten bij een bestaand gebouw, waarvan de gevel is opgetrokken uit cellenbeton. Een naadloze aansluiting, dat was het objectief!

 

“Eigenlijk kan je niet zien dat de twee gebouwen op verschillende tijdstippen gebouwd zijn”

Betonpanelen matchen met bestaande gevel

Spanbo kreeg de opdracht om de nieuwe gevel perfect te laten aansluiten op de bestaande gevel die is opgetrokken uit cellenbeton. De industriebouwer ging met het idee aan de slag en koos voor betonpanelen. Omdat de betonlook uiteraard geen optie was – cellenbeton is wit – werden de panelen wit geschilderd en voorzag Spanbo een schijnvoeg. Daarmee was de uniformiteit verzekerd. De nieuwe gevel loopt nu perfect over in de oude. Als je het niet weet, dan kan je eigenlijk niet zien dat deze gebouwen op twee verschillende tijdstippen zijn gebouwd. De oprit naar het gebouw bestaat uit betonnen tegels/platen, die makkelijk kunnen weggenomen of verlegd worden. Er werd een open voeg voorzien voor waterdoorlatendheid.

Aluminiumbedrijf volledig in staal

De dak- en de gebouwenstructuur zijn volledig uit staal. Het project leende zich niet meteen voor een combinatie van materialen. Als algemeen industriebouwer is het gebruik van hout voor Spanbo geen absolute must, maar als er ruimte is of als het project het toelaat, dan wordt het wel meegenomen in het voorstel.

Werken tijdens de werken

Alle werken, van de bouw van de opslagplaats tot het maken van een opening tussen de twee gebouwen, vonden plaats zonder daarbij storend te zijn voor de activiteiten in het oude gebouw. Allaert Aluminium is niet de enige bouwheer die deze wens heeft. In meer dan de helft van de gevallen moet Spanbo aan de slag terwijl de activiteiten van de opdrachtgever gewoon doorlopen.

Communiceren en meedenken met de klant

Het is een absolute must! Spanbo doet alles wat het kan om de wensen van zijn klanten te doen uitkomen. Een goede communicatie en meedenken met de klant zijn hier de sleutels tot succes.

 

Wil jij een nieuwe kijk op jouw project? We bieden ongetwijfeld een meerwaarde!

We hebben nog plaats voor uw project!